۱۳۹۳ مرداد ۵, یکشنبه

اخراج باقیمانده مسیحیان و به آتش کشیدن کلیسای تاریخی موصل توسط داعش

 اسلامگرایانiraq ChurchOfMosul 1800 "داعش" پس از علامت گذاری منازل مسیحیان و با پایان مهلت، مسیحیان موصل را از این شهر اخراج کرد و کلیسای تاریخی این شهر موسوم به "چالدیان" را که نزدیک به دو هزار سال قدمت داشت به آتش کشید.
 به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران « محبت نیوز» ، گروه تروریستی "داعش" پس از پایان مهلت ی که به مسیحیان شهر موصل عراق داده بود و بعد از علامت گذاری منازل آنان در روز یکشنبه گذشته، روز سه شنبه (سی و یکم تیر ماه/ 22 ژوئیه) مسیحیان شهر موصل را از این شهر اخراج کرد و کلیسای تاریخی این شهر موسوم به "چالدیان" را که نزدیک به دو هزار سال قدمت داشت به آتش کشید.
به نقل ازایسنا، پایگاه اینترنتی وایراطلاع داد که گروه داعش تا روز جمعه گذشته به خانواده های مسیحی شهر موصل مهلت داده بود تا تقاضاهای این گروه را برآورده ساخته و در غیر این صورت یا از این شهر خارج شوند و یا توسط داعش کشته خواهند شد. تقاضای آنان از مسیحیان موصل یا درآمدن به دین اسلام و ترک مسیحیت بود یا پرداخت مالیات غیر عادلانه ای موسوم به "جزیه"، که هردوی آنها برای مسیحیان در عمل ممکن نبود.
به همین دلیل مطابق اطلاعات رسیده به محبت نیوز، بخش اعظم 1500 خانواده مسیحی شهر موصل چند روز پیش در حالی که اموال ارزشمند و ضروری خود را در اتومبیل هایشان گذاشته بودند از این شهر خارج شدند. اما این گزارشات تاکید داشتند که در ایست بازرسی های جاده ای داعش، عوامل این گروه تندروی سنی ، مسیحیان را مجبور کردند تا اموال و دارایی های خود را تسلیم این گروه کردند.
مسئولان داعش از روز دوشنبه از چند خانواده معدود مسیحی باقیمانده در شهر که به علت بیماری و کهولت یا ناتوانی نتوانسته بودند موصل را ترک کنند خواستند که از شهر بیرون بروند. همچنین گروه داعش پس از ضرب الاجل روز جمعه، کلیسای دوهزار ساله شهر موصل موسوم به "کاتدرال چالدیان" را به آتش کشیدند.
بنا بر این گزارش تمامی خانواده های مسیحی که نزدیک به دو هزار سال است در شمال عراق سکونت دارند، درپی تهدیدات داعش علیه خود مجبور شدند به منطقه خودمختار کردستان عراق فرار کنند.
اعلامیه اتحادیه علمای مسلمان
همچنین به نقل از سایت فرارو، به دنبال انجام این اقدامات، "اتحادیه جهانی علمای مسلمین" در قطر به رهبری یوسف القرضاوی، اخراج مسیحیان از شمال عراق را محکوم کرد و گفت که این کار راه را برای درگیری های مذهبی و قومی در عراق هموار می کند.
اتحادیه جهانی علمای مسلمین در بیانیه ای که در وبسایت یوسف القرضاوی رهبر این گروه منتشر شد، گفت: اتحادیه جهانی علمای مسلمین اخراج اجباری مسیحیان از خانه هایشان در شهرها و استان های عراق را محکوم می کند.
این بیانیه افزود: "این گونه اقدامات ناقض قوانین اسلام و وجدان اسلامی بوده و تصویری منفی از اسلام و مسلمانان ارائه می دهد! اتحادیه جهانی علمای مسلمین همچنین از داعش خواست تا به مسیحیان اجازه دهند به خانه هایشان بازگردند."
این گروه در بیانیه خود خاطر نشان ساخت: " این مسیحیان فرزندان بومی عراق هستند نه افراد مهاجم. باید طرف ما از بین بردن نفاق و اتحاد نیروها و حل مشکلات عراق باشد نه اینکه کشورمان را به مسائلی دچار سازیم که هرچه بیشتر وضعیت را پیچیده می کنند."
در دو دهه گذشته سیاست "پاکسازی خاورمیانه از مسیحیان" در دستور کار همه تندروهای اسلامی از جمله القاعده شبه جزیره و شمال آفریقا، طالبان پاکستان و افغانستان، داعش عراق و سوریه، اخوان المسلمین مصر و اردن و حکومت جمهوری اسلامی در ایران بوده است. البته هرکدام از آنها برای این کار روشها و شگردهای مخصوص خود را دارند و استفاده می کنند.