یک صد و سی و پنج نفر روزنامهنگار و فعال مطبوعات ایرانی، طی نامهای به حسن روحانی، رییس جمهوری ایران در واکنش به سخنان وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی ان ان» تصریح کردند: ما روزنامهنگاران امضاکننده این نامه، انکار وجود روزنامهنگاران زندانی را به لحاظ حرفهای و از نظر اخلاقی، توجیهپذیر نمیدانیم؛ روزنامهنگارانی که بهدلیل ایفای وظایف حرفهای خود در حوزه اطلاعرسانی، گردش آزاد اخبار، انتقال اطلاعات و افکار در ایران، با دخالت نهادهای امنیتی و به شکلی غیرقانونی، زندانی شده و از حقوق قانونی، حرفهای و انسانی خود محروم شدهاند.
به گزارش هرانا به نقل از رادیو کوچه؛ رییس جمهوری ایران، روز جمعه چهارم مهرماه، طیمصاحبهای گفته بود که فکر نمیکند که افراد به خاطر فعالیتهای روزنامه نگاری در ایران بازداشت شده باشند.
در متن نامه روزنامه نگاران خطاب به روحانی آمده است: «برعهده شماست که بهعنوان مجری و ناظر بر قانون اساسی و براساس وعدههای خود، تغییر موثری در وضع فعلی روزنامهنگاران زندانی و رسانههای کشور ایجاد کنید و از انکار واقعیت و پاک کردن صورت مساله بپرهیزید؛ آنهم در شرایطی که بر تعداد روزنامهنگاران زندانی در دوران ریاست جمهوری شما افزوده شده است. کمترین انتظار ما از شما، اصلاح این گفته نادرست و تلاش در جهت تحقق وعدههایی است که در مورد رسانهها و روزنامهنگاران مطرح کردهاید.»
متن کامل این نامه و اسامی امضا کنندگان به شرح زیر است:
جناب آقای حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جنابعالی تنها سه روز پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری و در اولین نشست مطبوعاتیتان وعده بازگشایی انجمن صنفی روزنامهنگاران را مطرح کردید. در اسفند ماه سال ۱۳۹۲ وعدههایتان را تکرار کردید و گفتید که به دنبال محیطی امنتر برای اصحاب رسانهاید و توقیف نباید قدم اول در برخورد با مطبوعات باشد. بر همین اساس انتظار میرفت که گامهای موثری در جهت تحقق این وعدهها بردارید.
با گذشت بیش از یک سال از دوران ریاست جمهوریتان نه تنها مطالبات اساسی روزنامهنگاران برآورده نشده، بلکه اکنون شاهد هستیم که در گفتوگو با کریستین امانپور، خبرنگار شبکه سیانان، واقعیت وجود روزنامهنگاران زندانی در ایران را نیز انکار کردهاید. اظهارنظر شما یادآور روحیه و رویهای است که خود منتقد آن بودید: تحریف و انکار واقعیت!
ما روزنامهنگاران امضاکننده این نامه، انکار وجود روزنامهنگاران زندانی را به لحاظ حرفهای و از نظر اخلاقی، توجیهپذیر نمیدانیم؛ روزنامهنگارانی که بهدلیل ایفای وظایف حرفهای خود در حوزه اطلاعرسانی، گردش آزاد اخبار، انتقال اطلاعات و افکار در ایران، با دخالت نهادهای امنیتی و به شکلی غیرقانونی، زندانی شده و از حقوق قانونی، حرفهای و انسانی خود محروم شدهاند. برعهده شماست که بهعنوان مجری و ناظر بر قانون اساسی و براساس وعدههای خود، تغییر موثری در وضع فعلی روزنامهنگاران زندانی و رسانههای کشور ایجاد کنید و از انکار واقعیت و پاک کردن صورت مساله بپرهیزید؛ آنهم در شرایطی که بر تعداد روزنامهنگاران زندانی در دوران ریاست جمهوری شما افزوده شده است.
کمترین انتظار ما از شما، اصلاح این گفته نادرست و تلاش در جهت تحقق وعدههایی است که در مورد رسانهها و روزنامهنگاران مطرح کردهاید.