یک شهروند تهرانی در پی حضور بدون مجوز نیروهای انتظامی برای جمعآوری ماهواره و درگیری به وجود آمده، دچار ایست قلبی شده و سپس هنگام افتادن، بر اثر برخورد سرش با زمین جان خود را از دست داده است. بنا به گفته شاهدان عینی، واکنش ماموران نیروی انتظامی حاضر در محل، ابتدا خندیدن و سپس ترک محل بوده است. خانواده متوفی هم ابتدا برای رسانهای نکردن موضوع و عدم پیگیری قضایی تحت فشار قرار داشتند اما در نهایت شکایت خانواده این سرهنگ بازنشسته ارتش به ثبت رسید.
به گزارش هرانا به نقل از روز آنلاین، علی محمد خویی، سرهنگ بازنشسته ارتش، روز یکشنبه، ششم مهر ماه حین مشاجره با ماموران کلانتری گاندی تهران، جان خود را از دست داد. ماموران نیروی انتظامی در اجرای طرح جمعآوری دیشهای ماهواره به خیابان شاه نظری در بلوار میرداماد رفته بودند که حضور بدون مجوز آنها و اصرار برای ورود به پشت بام یکی از خانهها، منجر به بروز درگیری شد. ماموران نیروی انتظامی که با دو خودروی ون در محل حضور داشتند پس از حضور در چند خانه و جمعآوری دیشهای کوچه چهارم، به مجتمع پلاک شماره ۵ رسیدند. در این حین برق قطع شد و امکان زنگ زدن و باز کردن در از طریق آیفون وجود ندارد، سرایدار که متوجه حضور ماموران شده بود، سرهنگ خویی، مدیریت ساختمان را باخبر کرد تا جلو در حاضر شود.
خویی از آنها خواهش کردکه از ورود به مجتمع خودداری کنند تا خودش شخصا به موضوع رسیدگی کند، اما با پاسخ تند و پرخاشگرانه ماموران مواجه شد. مدیر ساختمان سپس از آنها خواست که برای ورود مجوز ارائه کنند و با نشان دادن کارت شناساییاش خود را معرفی کرد. او همچنین از چندین سال حضور در جبهه و عملیاتهای مهم گفت و اینکه تضمین میکند در صورت دادن فرصت کوتاهی به ساکنان آپارتمان، خودشان شخصا دیشهای ماهواره را جمعآوری کنند. پاسخ نیروهای کلانتری اما پرخاش بود و تهدید به اینکه او را با دستبند خواهند برد، پس بهتر است مانع ورود ماموران نشود.
به گفته یکی از شاهدان عینی، مدیر ساختمان همچنان قصد ادامه صحبت و منصرف کردن ماموران را داشت که یکی از ماموران با توهین و پرخاش، چندین بار او را هل داد و مشاجره بالا گرفت.
سرهنگ بازنشسته ۶۵ ساله و جانباز جنگ ایران و عراق در این حین، دچار درد در ناحیه قفسه سینه میشود و به روی زمین میافتد وبرخورد سرش با گوشه جدول باعث مرگ آنی او میشود. بنا به گفته شاهدان حادثه، واکنش ماموران نیروی انتظامی حاضر در محل، ابتدا خندیدن و سپس ترک محل بوده است.
علی محمد خویی که به همراه همسر و دختر کوچکش ساکن یکی از واحدهای این آپارتمان بود و وظیفه مدیریت ساختمان را برعهده داشت، روز دوشنبه به خاک سپرده شد و خانوادهاش برای ثبت شکایت به کلانتری گاندی مراجعه کردند. در ابتدا ماموران کلانتری خانواده خویی را تحت فشار گذاشتند تا از رسانهای کردن موضوع و پیگیری قضایی خودداری کنند و به طور تلویحی آنان را تهدید کردند. اما پس از ارائه مدارکی از سوابق نظامی و حضور در جبهه این سرهنگ بازنشسته، رفتارشان تغییر پیدا کرد و حاضر به ثبت شکایت شدند.
جمعآوری ماهواره و حریم خصوصی
در ماههای اخیر رسانهای شدن بدرفتاریهای ماموران شهرداری تهران با شهروندان که در یک مورد منجر به مرگ یک کارگر حمل آهنآلات ساختمانی شد، جنجال بسیار بپا کرد اما در نهایت شهرداری در این مورد قبول مسوولیت نکرد و پیگیری قضایی شکایتهای ثبت شده شهروندان هم هنوز منجر به نتیجه نشده است. در یکی از موارد برملا شده از این بدرفتاریها، معصومه آباد، رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران از ضرب و شتم شدید یک کارمند بازنشسته نیروی انتظامی توسط پرسنل شهرداری خبر داد.
او عنوان کرد: «وقتی رئیس کلانتری اینقدر از شهرداری کتک بخورد، حساب بقیه مردم روشن است.»
اما بدرفتاریهای ماموران نیروی انتظامی شانس کمتری برای رسانهای شدن و پیگرد قضایی دارند. از جمله مهمترین برخوردها و درگیریهاصورت گرفته میان شهروندان و پلیس، ورود بدون مجوز نیروی انتظامی به حوزه شخصی است.
سردار اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده ناجا در خرداد ماه امسال عنوان کرده بود که «پلیس در حوزه خصوصی مردم، خانه آنها و غیره وارد نشده و حق ورود ندارد.» حسن روحانی هم در جریان تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود که «حریم خصوصی بسیار مهم است. من تعجب میکنم، نیروی انتظامی شنیدم در یک رسانهای گفته بود که با راهپله میتوانیم روی پشت بام برویم، چون خصوصی نیست و مجموعه ۱۰ آپارتمان است. من واقعا دچار حیرت شدم، زیرا اگر پشت بام فضای مشاع است، برای صاحبان آپارتمان است نه بین آنها. کسانی که تحقیق کردهاند، گفتهاند که جمعآوری دیشهای ماهواره هیچ نتیجهای نداشته است. آمارها نشان میدهد که ۵۰ درصد مردم از رسانههای خارجی استفاده میکنند، بنابراین ورود به حریم خصوصی ممنوع است.»
حسن روحانی وقتی برای نخستین بار به عنوان رییس جمهوری اسلامی به آمریکا رفت و و در برابر سئوالی در مورد ممنوعیت ماهواره قرار گرفت، مدعی شد: «در ایران همه به راحتی به شبکههای ماهواره دسترسی دارند حتی روی پشت بامهای هر روستایی آنتن ماهواره میبینید.»
اما طرح جمعآوری ماهواره از سوی نیروی انتظامی هیچگاه متوقف نشده و در دوران دولت جدید هم پیگیری میشود. معاون اجتماعی نیروی انتظامی در این باره چنین توضیح داده: «استفاده از ماهواره، همچنان در کشور ممنوع است. قانون استفاده از ماهواره تاکنون تغییری نکرده البته ممکن است برخوردها متفاوت یا تعدیل شده باشد. اما به طور کلی ناجا موظف به اجرای برنامهای است که به آن ابلاغ شده است.