رئیس پلیس امنیت اخلاقی ایران تاکید کرده که صرف پوشیده بودن لباس به معنای قابل قبول بودن آن از سوی پلیس نیست.
رئیس پلیس امنیت اخلاقی در ایران محدویتهایی را برای پوشش زنان در فصل زمستان اعلام کرده و گفته افرادی که این محدودیتها را رعایت نکنند "برای اصلاح وضع ظاهری خود به مقرهای تعیینشده، هدایت میشوند".
به نقل از بي بي سی، سرهنگ محمدمسعود زاهدیان استفاده از کلاه برای پوشاندن سر را از مصادیق "بدپوششی" خوانده و گفته است "به طور حتم کلاه حجاب کاملی برای بانوان محسوب نمیشود".
به گفته آقای زاهدیان، با کسانی که "مانتوهای کوتاه، تنگ و منقوش به تصاویر نامأنوس با فرهنگ ایرانی و ساپورتهای بدننما و منقش به طرح های مبتذل" بپوشند، برخورد خواهد شد.
پوشیدن "جوراب ساپورت" از مواردی است که پیش از این هم مورد انتقاد شدید محافظهکاران در ایران قرار گرفته و باعث شده وزیر فرهنگ و ارشاد برای پاسخگویی درباره آن به مجلس احضار شود.
رئیس پلیس امنیت اخلاقی ایران تاکید کرده که صرف پوشیده بودن لباس به معنای قابل قبول بودن آن از سوی پلیس نیست.
به گفته آقای زاهدیان، حتی ممکن است لباس پوشیده هم "مایه تبرج و خودنمایی بوده و عفت عمومی را مورد هدف قرار دهد".
در خبری که در سایت پلیس ایران منتشر شده، اظهار نظری از آقای زاهدیان درباره پوشش مردان دیده نمیشود و تنها محدودیتهایی برای زنان تعیین شده است.
از زمان آغاز طرح "ارتقای امنیت اجتماعی" در ایران از سال ۱۳۸۶، پلیس هر سال به ویژه پیش از شروع فصل تابستان درباره نحوه پوشش زنان در مکانهای عمومی هشدار میدهد.
اما این هشدارها به پوشش تابستانی محدود نشده و از جمله چکمه پوشیدن زنان در زمستان از مواردی بوده که به عنوان مصداق "تبرج" یا خودنمایی مورد انتقاد قرار گرفته است.
تبرج يك واژه فقهی است و معنای خودنمايی مي دهد، در گذشته برخي از روحانيون ميانه رو از پليس خواسته بودند وارد موضوعات فقهي نشود.