۱۳۹۳ بهمن ۲۹, چهارشنبه

ایران در میان غیرآزادترین کشورهای جهان در حوزه رسانه ها

.
در اين فهرست تنها هفت کشور سودان، ويتنام، چين، سوريه، ترکمنستان، کرهشمالی و اريتره در رتبه‌های پائین‌تر و دارای وضعيتی بدتر از ايران قرار گرفته‌اند.
به گزارش «محبت نيوز»، سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش جدیدی از آزادترین کشور جهان در سال ۲۰۱۴ میلادی در زمینه مطبوعات، ایران را مانند سال گذشته در رتبه ۱۷۳، از مجموع ۱۸۰ کشور، قرار داد.
در اين فهرست تنها هفت کشور سودان، ويتنام، چين، سوريه، ترکمنستان، کرهشمالی و اريتره در رتبه‌های پائین‌تر و دارای وضعيتی بدتر از ايران قرار گرفته‌اند.
به گفته صدای آمريكا، فنلاند برای پنجمین سال متوالی آزادترین کشور جهان در حوزه رسانه، و نروژ و دانمارک در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
آمریکا در این گزارش، سه رتبه نسبت به سال گذشته پایین‌تر آمده و در رتبه چهل و نهم قرار گرفته است.
بازداشت چند روزنامه نگار که اعتراضات به کشته شدن یک جوان سیاه پوست به دست پلیس شهر فرگوسن در ایالت میسوری را پوشش می‌دادند، از جمله دلایل تنزل رتبه آمریکا در این فهرست عنوان شده است.
دلفین هالگند، یکی از اعضای گزارشگران بدون مرز می‌گوید «رتبه ایران از سال ۲۰۰۳ در رده بندی جهانی آزادی رسانه‌ها در حال سقوط آزاد است و حتی انتخاب حسن روحانی میانه رو به ریاست جمهوری تأثیر چندان مثبتی بر وضعیت آزادی اطلاع رسانی نداشته و سکوت او به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی در برابر سرکوب آزادی اطلاع رسانی، پرسش برانگیز است.»
به نوشته این نهاد بین المللی مدافع آزادی بیان، رسانه‌ها در ایران همچنان توقیف می‌شوند و موج بازداشت روزنامه نگاران و وب‌نگاران در دو سال اخیر از سوی سپاه پاسداران سازماندهی شده و با همکاری فعالانه دستگاه قضایی تحت کنترل رهبر حکومت ایران دنبال می‌شود.
جیسون رضائیان خبرنگار روزنامه واشنگتن پست در تهران، از جمله این روزنامه نگاران زندانی است که بازداشت او با اعتراض‌های بین المللی روبرو شده است.
علی رضائیان برادر جیسون، در جریان کنفرانس مطبوعاتی گزارشگران بدون مرز در شهر واشنگتن، با ابراز نگرانی نسبت به سرنوشت برادرش گفت که برادرش معتقد است که بازداشت او غیرقانونی بوده و بی دلیل محاکمه‌اش به تعویق افتاده است.
به گفته علی رضائیان، برادرش از زمان بازداشت در مرداد ماه، تاکنون از حق دسترسی به وکیل محروم بوده و اتهاماتش نامشخص است.
گزارشگران بدون مرز همچنین در این گزارش گفته‌ است ۶۶ خبرنگار در سال ۲۰۱۴ میلادی (دی ماه ۱۳۹۲ تا دی ماه ۱۳۹۳) در نقاط مختلف جهان جان خود را حین انجام وظیفه از دست داده‌اند.
خشونت علیه روزنامه نگاران ۸ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۳ افزایش داشته و سوریه، عراق و اوکراین و نیجریه از جمله ناامن‌ترین نقاط جهان برای فعالیت‌های آزاد رسانه‌ای بوده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید رده‌بندی سالانه این سازمان در مورد آزادی رسانه‌ها در جهان، مورد استناد بسياری از نهادهای جهانی مانند سازمان ملل متحد، بانک جهانی و بسياری از نهادهای ملی در کشورهای مختلف جهان است.