کمال هادیانفر، رئیس «پلیس فتا» جمهوری اسلامی گفته است که از زمان راهاندازی این پلیس تاکنون بیش از ۲۰ هزار «مجرم» سایبری دستگیر شدهاند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا، هادیان فر این مطلب را ششم اسفندماه و در مراسم افتتاح ساختمان مرکزی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات اعلام کرده است.
این مقام انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرده که از زمان راهاندازی پلیس فتا «بیش از ۲۷ هزار پرونده کشف و طی این مدت ۲۰ هزار مجرم توسط پلیس سایبری دستگیر شدند.»
افزایش برخورد با فعالان سایبری پس از انتخابات ۸۸
پلیس فتای جمهوری اسلامی (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) تنها یکسال پس از انتخابات منافشهبرانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران و به دستور اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی راهاندازی شد.
آغاز فعالیت رسمی پلیس فتا در ایران همزمان بود با اوج اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات سال ۸۸ در این کشور. معترضان از ظرفیتهای اینترنت برای سازماندهی اعتراضات استفاده میکردند و در این بین برخورد نهادهای امنیتی و انتظامی در ایران نیز به طور چشمگیری افزایش یافت.
در هنگام راهاندازی پلیس فتا در ایران «حفاظت و صیانت از هویت دینی و ملی» و «ممانعت از تعرض به ارزشها و هنجارهای جامعه» از مأموریتهای اصلی این پلیس اعلام شد و در سالهای پس از انتخابات، فعالان اینترنتی پر شماری در ایران با همین اتهامات دستگیر شدند.
در تازهترین مورد از این دستگیریها میتوان به دستگیری فعالان فیسبوکی اشاره کرد که تحت عنوان پروژهای با نام «عنکبوت» انجام شده است.
به گفتهی مصطفی علیزاده، کارشناس فضای مجازی سپاه پاسداران به تازگی ۳۵۰ صفحه فیسبوکی با مدیریت ۳۶ نفر شناسایی توسط سپاه شناسایی شدهاند که به گفته این نهاد، در فضای مجازی «ترویج فساد» میکردند.
پلیس فتای جمهوری اسلامی علاوه بر «حفاظت و صیانت از هویت دینی و ملی» و «ممانعت از تعرض به ارزشها و هنجارهای جامعه» که به عنوان «ماموریتهای اصلی» این نهاد اعلام شده، ضابط قضایی قانون جرایم رایانهای در ایران نیز معرفی شده است.
با این حال در سالهای اخیر بارها اخباری در مورد برخورد نهادهای مختلف، از جمله سپاه پاسداران با فعالان اینترنتی منتشر شده است.
بسیاری از مقامهای رسمی در حکومت ایران، اینترنت و شبکههای اجتماعی «تهدیدی امنیتی» ارزیابی میکنند و ارایه فنآوریهای نوین را «توطئه» علیه نظام اسلامی ایران میدانند.
مقامات قضایی و انتظامی نیز در راستای همین مواضع بارها فعالان اینترنتی را تهدید، اظهار و یا بازداشت کرده و بعضا با حکمهای سنگین قضایی خواستار توقف فعالیت آنها در اینترنت شدهاند.
از جمله این احکام سنگین قضایی میتوان به حکم اعدام سهیل عربی، وبلاگ نویس ایرانی اشاره کرد. این حکم در پی اتهامی مبنی بر «اهانت به مقدسات اسلامی» برای او صادر شده است. گفته میشود او مدیریت هشت صفحه در شبکه اجتماعی فیس بوک را بر عهده داشته است.
برگزاری «مانور سایبری» توسط پلیس فتا
کمال هادیانفر، رئیس پلیس فتا در ادامهی سخنان خود گفته است که این پلیس تا کنون ۴ مانور سایبری انجام داده است.
هادیانفر به جزئیات این مانورها اشارهای نکرده اما گفته که نخستین مانور با ابلاغ ستاد کل بوده و آخرین آن نیز بهمن ماه سال جاری برگزار شده است.
این مقام ارشد انتظامی در پایان سخنان خود از راهاندازی تارنمایی با عنوان «همیاران پلیس فتا» خبر داده است.
به گفته هادیانفر تاکنون ۸۹۵ نفر عضو این سایت شده اند.