۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۴, پنجشنبه

صدور مجموع ده سال زندان برای دو تن از مسیحیان ایرانی

دادگاه انقلاب اسلامی با صدور حکم جدیدی برای یک نوکیش مسیحی که در حال حاظر در زندان محکومیت قبلی خود را میگذراند، و یک مسیحی ارمنی تبار که هم اکنون به قید وثیقه بطور موقت آزاد می باشد مجموعن ده سال حکم زندان صادر کرد.
از راست سوادا آغاسر و ابراهیم فیروزی
به گزارش آژانس خبری مسیحیان ایران « محبت نیوز»، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی مرکز به ریاست قاضی “مقیسه” زندانی مسیحی «ابراهیم فیروزی» از نوکیشان مسیحی را که اکنون در زندان رجائی شهر کرج زندانی می باشد در حکم جدیدی به پنج سال زندان محکوم کرد.
دادگاه انقلاب همچنین « سوادا آغاسر » شهروند مسیحی ارمنی تبار را که در حال حاظر به طور موقت با قید وثیقه آزاد می باشد را نیز به پنج سال حبس محکوم کرد.
اتهام این افراد از سوی دادگاه انقلاب اسلامی مرکز ” اقدام علیه امنیت ملى از طریق اجتماع و تبانى” عنوان شده است.
به گفته وکیل “ابراهیم فیروزی” حکم ۵ سال حبس در واقع اشد مجازات براى اتهام وارده به موکلش می باشد. وکیل وی گفته است این حکم بدوى بوده و نسبت به این حکم اعتراض خواهد کرد.
“ابراهیم فیروزی” زندانی عقیدتی زندان رجایی شهر کرج که در بند ۱۰ این زندان به همراه چند نوکیش مسیحی دیگر، برخلاف اصل تفکیک جرائم در بین زندانیان جرائم غیرسیاسی و بعضن خطرناک نگهداری می‌شود، در ۱۷ اسفندماه سال گذشته از سوى شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضى “مقیسه” محاکمه شد و وى براى اولین بار در جلسه دادگاه با وکیلش ملاقات کرد.
ابراهیم فیروزی فعال مسیحی ۳۰ ساله که ۳ شهریور ماه سال ۹۲ دستگیر شد، سابقه بازداشت های متعددی به علت فعالیتهای مسیحی دارد و پیش‌تر نیز از سوی دادگاه انقلاب رباط کریم بخاطر اتهاماتی مانند تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ، راه اندازی و هدایت تشکل انحرافی تبشیر مسیحیت، ارتباط با عناصر ضد انقلاب خارج نشین و شبکه های ضد انقلاب خارجی و راه اندازی سایت مسیحی، به یک سال زندان و دو سال تبعید به شهرستان محروم و مرزی سرباز محکوم شده بود. اما باوجود اینکه از ۲۳ دی ماه سال گذشته دوران محکومیتش به پایان رسید ولی همچنان در انتظار حکم پرونده جدید به سر می برد .
“سوادا آغاسر” نیز دگر مسیحی محکوم به ۵ سال حبس در این پرونده است. او که ارمنی تبار و ساکن تهران است روز یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ پس از گذراندن بیش از شش ماه حبس، از بند ۳۵۰ زندان اوین با قید وثیقه بطور موقت آزاد شد.
لازم به ذکر است سوادا آغاسر نیز ۱۷ اسفندماه سال گذشته به اتهام اقدام علیه امنیت ملى از طریق اجتماع و تبانى، از سوى شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضى “مقیسه” محاکمه شده بود. جلسه دادگاه هردو نفر در یک روز برگزار شده بود. اول جلسه برای ابراهیم انجام شد و بعد نوبت جلسه جداگانه برای سوادا رسید. این دو در روز محاکمه دیدار کوتاهی با هم داشتند. در صورت تائید حکم توسط دادگاه تجدید نظر سوادا نیز باید برای گذراندن دوران محکومیتش به زندان برگردد.
مطابق گزارشی که دو سال قبل منتشر شد، “سوادا آغاسر” در ساعت سه بعداظهر چهارشنبه ۳۰ مرداد ماه ۱۳۹۲ همراه با “ابراهیم فیروزی”، وقتی که به جهت ملاقات و دیدار با “مسعود میرزایی” در دفتر کار ( شرکت بیمه ) ایشان در کرج گردهم آمده بودند، با ورود نابهنگام تنی چند از ماموران امنیتی لباس شخصی هر سه نفر آنان بازداشت شدند .
در پی آن رویداد منابع مطلع به « محبت نیوز» گفته بودند که ابراهیم بر اساس اظهار خودش، بابت حکم یکسال حبس و دو سال تبعید که از سوی دادگاه انقلاب به آن محکوم شد، چون قرار بوده خود را به مقامات قضایی معرفی کند، به دفتر کار “مسعود” در کرج رفته بود تا با دوستانش خداحافظی کند. اما ماموران این ملاقات را تبانی و تجمع علیه نظام تعبیر کرده و اکنون در مجموع برای این ملاقات ساده دوستانه ده سال حکم صادر کرده اند.
گفتنی است “سوادا آغاسر” از مسیحیان ارامنه پیرو کلیسای گریگوری ساکن تهران است. مدتها پیش از این منزل ایشان نیز در ارتباط با پرونده یکی دیگر ازبازداشت شدگان مسیحی از سوی ماموران امنیتی لباس شخصی مورد بازرسی قرار گرفت، ماموران ضمن تفتیش منزل برخی از وسایل شخصی وی را نیز ضبط کردند و با خود بردند .
یاد آور می شود که بنا بر اولین گزارش مشروح سال ۲۰۱۵ احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران که به آن سازمان ارائه شد، در مقطع تاریخ اول ژانویه ۲۰۱۵ حداقل ۹۲ مسیحی در ایران به دلیل مذهب و فعالیت های مسیحی خویش در بازداشت ( یا در انتظار برگزاری دادگاه ) به سر می برند. طبق این گزارش تنها در سال ۲۰۱۴ تعداد ۶۹ نوکیش مسیحی توسط مقامات جمهوری اسلامی دستگیرشدند که حداقل به مدت بیست و چهار ساعت در بازداشت به سر بردند.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۷, پنجشنبه

وضع آزادی مذهبی در ایران در سال ۲۰۱۴ «وخیم‌تر شده است»

.
در این گزارش آمده علاوه بر بهائیان، نوکیشان مسیحی، مسلمانان سنی‌مذهب، پیروان صوفی‌گری و نیز مخالفان شیعی‌مذهب، یهودیان، ارمنی‌ها، مسیحیان آشوری‌ و زرتشتی‌ها هم در ایران از بدرفتاری برپایه اعتقاد مذهبی‌شان در امان نیستند.
به گزارش «محبت نیوز» کمیسیون آمریکایی آزادی مذهبی در جهان روز دهم اردبیهشت، شانزدهمین گزارش سالانه خود را منتشر کرد. بر اساس این گزارش وضعیت آزادی مذهب در ایران در سال میلادی ۲۰۱۴ همچنان وخیم‌تر شده است.
به گفته رادیو اروپای ازاد رادیو فردا، نویسندگان این گزارش تصریح کرده‌اند که از زمان برگزیده شدن حسن روحانی به ریاست جمهوری در دو سال پیش، بهبودی در این وضعیت حاصل نشده است.
کمیسیون فوق از سال ۱۹۹۸ گزارش‌های سالانه خود را منتشر شده و به موارد نقض آزادی مذهب در ۳۳ کشور جهان پرداخته است.
در بخشی از گزارش‌های «کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی آمریکا» به طور معمول پیشنهادهایی هم به طور موردی برای بهبود شرایط هر کشور ارائه می شود.
در میان ۳۳ کشور یاد شده، افزون بر ایران، نام کشورهایی از جمله افغانستان، عربستان سعودی، ترکیه، چین، کوبا، عراق، سوریه و تاجیکستان نیز به چشم می‌خورد.
به نوشته تهیه‌کنندگان گزارش کمیسیون آمریکایی آزادی مذهبی در جهان، در حالی که نظام دین‌سالار ایران همچنان به اشاعه یهودستیزی ادامه می‌دهد، کاربرد ادبیات یهودستیزانه نیز در سالی که گذشت در میان مسئولان جمهوری اسلامی شدت یافته است.
از حدود پنج سال پیش وزارت خارجه ایالات متحده ایران را در فهرست کشورهایی قرار داده که وضع‌شان به طور ویژه نگران‌کننده است و کمیسیون آزادی مذهبی در ایالات متحده در گزارش اخیر خود پیشنهاد کرده که نام ایران در سال جاری میلادی نیز همچنان در فهرست فوق باقی بماند.
در بخشی از گزارش یاد شده آمده است که، به‌رغم حقوق تصریح شده در قانون اساسی ایران برای اقلیت‌های مذهبی، تهران همچنان با استفاده از قوانین دینی حاکم در کشور به سرکوب گروه‌های مختلف ادامه می‌دهد.
مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و اصلاح‌طلبان از جمله گروه‌هایی هستند که، بر اساس این گزارش، به دلیل پایبندی به حقوق بین‌المللی خود، یعنی آزادی بیان و آزادی مذهب، هدف حملات حکومت قرار گرفته‌اند.
حسن روحانی هم با «عدم پایبندی به وعده‌های انتخاباتی خود» کاری برای تقویت آزادی‌های مدنی اقلیت‌های مدنی انجام نداده است.
حتی برخی از پیروان ادیانی که در قانون اساسی کنونی حقوقی برای‌شان در نظر گرفته شده با آزار و اذیت، تبعیض، بازداشت و ارعاب مواجه هستند.
در واقع علاوه بر بهائیان، نوکیشان مسیحی، مسلمانان سنی‌مذهب، پیروان صوفی‌گری و نیز مخالفان شیعی‌مذهب، یهودیان، ارمنی‌ها، مسیحیان آشوری‌ و زرتشتی‌ها هم در ایران از بدرفتاری برپایه اعتقاد مذهبی‌شان در امان نیستند.
کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده آمریکا در نتیجه‌گیری گزارش اخیر خطاب به دولت ایالات متحده پیشنهادهایی را برای بهبود شرایط کنونی آزادی‌های مذهبی در ایران ارائه داده است.
علاوه بر حفظ نام ایران در فهرست کشورهایی که وضع‌شان به طور ویژه نگران‌کننده است، به توصیه کمیسیون، واشینگتن باید از جمله موضوع آزادی‌های مذهبی و اعتقادی را همواره در گفت‌وگو با ایران در دستور کار خود نگاه دارد و همچنان آن دسته از اجزای حکومت ایران و مقام‌های رسمی را که در نقض شدید آزادی مذهبی نقش دارند شناسایی کرده و دارایی‌های آنها را بر اساس قانون جامع تحریم‌های ایران مسدود کند.

حکومت ۶ هزار میلیارد تومن برای حجاب زنان بودجه صرف می کند


صادق زیبا کلام می گوید حکومت ایران ۶ هزار ملیارد تومان برای حفظ حجاب و عفاف زنان هزینه می کند.
به کسانی که می گویند حجاب دغدغه کوچکی است و اولویت ندارد، اگر موضوع کوچکی بود حکومت میلیاردها بودجه برای تبلیغ حجاب صرف نمی کرد. 
Sadegh Zibakalam, a well-known professor of political science practising in Iran, stated that last year Iran spent 6 billion tomans (equivalent to 2 billion dollars) on enforcing the mandatory dress code on women. This number compares starkly with the statement of those who downplay the issue of the mandatory dress code, by stating, “ the mandatory dress code is an unimportant issue and that one should not make such a huge fuss about it”. If it were such an unimportant issue, the government would not have expended such a huge amount of money on it. While generous sums are allocated to the imposition of the dress code, provinces like Gilan—one of Iran’s greenest areas—are bereft of bodies to put down forest fires because Iran’s government places greater importance on imposing the hijab on women

محمدرضا شجریان: اجازه ندارم برای مردم خودم و در مملکت خودم بخوانم